Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar au fost diagnosticate cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” au fost diagnosticate cu COVID-19. Unitatea medicală transmite că nu există indicii de transmitere către alte cadre medicale.

„Putem confirma că, la acest moment, la nivelul unităţii noastre au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Reprezentanții spitalului subliniază că cele șapte cazuri depistate reprezintă cazuri izolate și nu au fost identificate legături cu alte cadre medicale sau pacienți.

„În acest context, dorim să accentuăm faptul că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”, mai transmite sursa citată.

Informația vine în contextul în care la Spitalul Universitar din București în cursul zilei de marți au fost depistate pozitiv cu COVID-19 alte 17 cadre medicale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW