Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, confirmate cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Șapte cadre medicale din Secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzău, acolo unde patru bolnavi au fost depistați cu Covid-19, au fost diagnosticate cu coronavirus, în urma testării angajaților care lucrează în cadrul unității sanitare.

Conform directorului SJU Buzău, Claudiu Damian, este vorba despre un medic, patru asistente și doua infirmiere, dintr-un total de 38 de angajați de la secția de Boli Interne care au fost testați.

Toate cele 7 cadre medicale confirmate cu COVID-19 vor fi internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

„A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunţat, duminică seară, managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, citat de news.ro.

Duminică dimineaţă, autorităţile buzoiene au anunţat infecţia cu coronavirus la 4 pacienţi din Secţia de Boli Interne, totul pornind de la o bătrână care a fost testată înainte de a se interna într-un azil.

După confirmarea cu Covid-19 a bătrânei de 87 de ani, DSP a testat toți pacienții și personalul medical din Secția de Boli Interne. În urma testelor efectuate, s-a costatat că alţi 3 bătrâni cu comorbidităţi sunt pozitivi şi 7 cadre medicale, primele din Spitalul Judeţean Buzău.

Secţia de Boli Interne din Spitalul Judeţean Buzău a fost închisă. Nu mai este internat nici un pacient, iar cei care pot  urma tratamentul acasă vor fi externaţi.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW