Monday, September 27, 2021
Jurnalism corect


Șanse mari ca Pasajul Doamna Ghica să fie transferat către Primăria Sectorului 2 / Nicușor Dan: Primarul și-a arătat disponibilitatea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 martie 2021

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat un acord de principiu cu primarul Radu Mihaiu pentru ca Primăria Sectorului 2 să finanțeze lucrările rămase de efectuat la Pasajul Doamna Ghica.

„Am avut o discuție cu primarul Sectorului 2, care și-a arătat de principiu disponibilitatea de a-l prelua. În bugetul pe anul 2021 nu figurează alocări de fonduri pentru acest proiect, cu excepția celor pentru plata datoriilor”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă pe tema bugetului.

Cu toate că ar fi trebuit finalizat, conform contractului, până pe 16 august 2020, șantierul Pasajului Doamna Ghica este aproape blocat iar șansele de dare în folosință până la finalul acestui an sunt pur teoretice.

Primăria Capitalei a încheiat pe 16 mai 2019 un contract cu Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM), una din companiile municipale înființate de Gabriela Firea, pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica, aflat la intersecția Șoselei Colentina cu Strada Doamna Ghica, pe suma de 110 milioane lei fără TVA. Conform înțelegerii, lucrările ar fi trebuit finalizate în 15 luni de la data semnării, cu alte cuvinte, până pe 16 august 2020.

În luna august, TCM a depus proiectul tehnic, pentru care avea 3 luni termen de elaborare.

În fine, pe 23 septembrie 2019 Gabriela Firea a anunțat semnarea autorizației de construirea, precizând că lucrările se vor finaliza în termen de 12 luni, adică până pe 23 septembrie 2020.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Cine se face vinovat de blocarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW