Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Sanitas Săpoca vine cu noi lămuriri în cazul tragediei din Buzău: Ultima sesizare a fost trimisă la minister la începutul lunii august

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , ,

Sanitas Săpoca vine cu noi informații în cazul tragediei de spitalul de psihiatrie din județul Buzău, unde cinci pacienți au fost omorâți de un bolnav aflat în sevraj etilic. Sindicaliștii spun că au semnalat la Ministerul Sănătății problema lipsei de personal. Pe de altă parte, Sorina Pintea susține că nu se pune problema lipsei de personal și susține că s-a alocat buget pentru noi posturi, dar locurile nu au fost ocupate. 

„Având în vedere informațiile eronate vehiculate în spațiul public, facem următoarele precizări:

1.În Secția de Psihiatrie erau de gardă, în total, zece asistente, dintre care două asistente asigurau garda în secția psihiatrie acuti II, unde a avut loc tragicul eveniment, două asistente în psihiatrie I, o asistentă în terapie acuti, o asitentă la secția supraveghere continuă (izolare), o asistentă la cabinetul de internări, o asistentă la modulul cu plata(vila), o asistență la cabinetul de internări, o asitentă la modulul cu plată(vila), o asistentă la secția psihiatrie III, o asistentă la secția neurologie, trei supraveghetori , dintre care doi supraveghetori în secția supraveghere continuă și unul în secția juridicș patru infirmiere, dintre care o infirmieră în secția neurologie, o infirmieră în secția psihiatrie III, o infirmieră în secția psihiatrie I, o infirmieră în secția psihiatrie II, iar, prin rotație, cele două infirmiere din secția Psihiatrie I și II, asigură și secția supraveghere.

Menționăm că tot acest personal se afla de gardă în noaptea evenimentului în secțiile enumerate, repartizate în cele patru clăditi ale Spitalului Săpoca.

2. În secția psihiatrie acti II nu este necesară supravegherea continuă a pacienților, decât la recomandarea medicului de gardă sau în situații de criză ce impun prezența supraveghetorului.

Conducerea Sindicatului Sanitas Săpoca a sesizat în repetate rânduri cu privire la aceste deficiențe, atât conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca, cât și Ministerul Sănătății, ultima sesizare fiind trimisă către dna Ministru în data de 08.08.2019, însă nu s-a luat nicio măsură în acest sens.”, transmite Sanitas Săpoca.

Sorina Pintea: „Nu se pune problema lipsei de personal”

„În acel moment în pavilion erau șapte asistente medicale și trei infirmiere. Din datele care mi s-au pus la dispoziție, am constatat personalul este normal în acest spital la nivelul minim, deci legal. Cele 45 de posturi aprobate în 2018, și nu la solicitarea sindicatelor, ci la solicitarea conducerii spitalelor, urmau să fie scoase la concurs. De ce nu le-ați scos la concurs? Pentru că nu am avut buget. Greșit. (…) Sâmbăta și duminica sunt câte 10 asistente la cele două secții de psihiatrie 1 și 2, iar în timpul săptămânii 4-5. 724 de persoane reprezintă normativul minim sub care niciun spital nu are voie să coboare. Mă refer la acest spital”, a spus Sorina Pintea, duminică, după ce a fost la spitalul Săpoca.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW