Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Sancțiuni dure după protestul ilegal de la STB: 222 de șoferi și vatmani au fost concediați

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Conducerea Societății de Transport București a continuat ancheta disciplinară în cazul protestului ilegal care a paralizat transportul în comun de suprafață la începutul acestui an, un număr de 222 de șoferi și vatmani primind decizia de desfacere a contractului de muncă. 

Informația a fost anunțată de directorul STB, Adrian Criț, într-o declarație pentru Spotmedia.ro.

„În urma cercetărilor disciplinare, 222 de șoferi și de vatmani au primit decizia de desfacere a contractului de muncă. De la primirea deciziei, aceștia pleacă efectiv, nu mai asigură serviciu pentru nicio altă perioadă suplimentară.

STB SA va asigura fără probleme, în bune condiții, serviciul public și fără acești șoferi și vatmani. Deja am angajat în jur de 100 de șoferi și de vatmani, dintre cei care au depus CV-uri, în perioada grevei. Bazinul din care STB poate alege noi angajați este, în continuare, generos”, a precizat Adrian Criț pentru Spotmedia.ro.

Potrivit lui Adrian Criț, pe lângă cei 222 de șoferi și vatmani cărora li s-a desfăcut contractul de muncă, alți 490 au fost sancționați cu diminuarea salariului, cu un procent cuprins între 5 și 10%, pentru perioade de una până la 3 luni.

Pe de altă parte, directorul general al STB a mai menționat că acțiunea de cercetare disciplinară este departe de a se fi încheiat.

„Să nu uităm că, în urma grevei, s-au trimis peste 3.000 de convocatoare la cercetare disciplinară. Acțiunea e departe de finalizare la acest moment și va continua”, a mai spus Adrian Criț.

Un protest ilegal a paralizat Capitala

Circulația autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor, aparținând STB, a fost suspendată în perioada 20 – 25 ianuarie 2022, ca urmare a unui protest, în spatele căruia s-a aflat Sindicatul Transportatorilor, condus de Vasile Petrariu, consilier general PSD la vremea respectivă.

Deși, încă din prima zi, Tribunalul București a suspendat acțiunea, iar în ce de-a doua aceeași instanță a stabilit că aceasta este ilegală iar angajații trebuie să reia lucru, unii dintre aceștia au refuzat, presându-i totodată și pe alți colegi să îi urmeze.

Au urma zile grele pentru bucureștenii care doreau să ajungă la serviciu, școală sau în alte locuri, în condițiile în care temperatura de afară nu era deloc un prielnică promenadei. În final, după ce și PSD, partidul acuzat de unii cetățeni că ar fi girat mișcarea, le-a solicitat sindicaliștilor să reia activitatea, protestul s-a încheiat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW