Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sancţiuni de zeci de mii de lei, după controlul din Parcul Cişmigiu/ Ce nereguli au fost descoperite

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Prefectura Capitalei a anunțat joi, 21 iulie, ce sancțiuni au fost aplicate după controlul declanșat de prefectul Toni Greblă în Parcul Cișmigiu din Capitală. Parcul a fost verificat de o echipă mixtă de specialiști de la Garda de Mediu, DSP și Protecția Consumatorului. În total, s-au dat 5 amenzi de 44.000 de lei.

Astfel, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a primit două amenzi de 10.000 de lei fiecare, din partea Gărzii Naționale de Mediu, o sancțiune de 4.000 de lei din partea DSP, dar și alte două sancțiuni de 20.000 de lei în total din partea Protecției Consumatorului.

Printre neregulile descoperite se numără:

  • nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi,
  • mobilierul (bănci, foișoare) este deteriorat și murdar,
  • locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare,
  • aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi și crăpături în asfalt.

„În urma controlului efectuat, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a constatat că Parcul Cișmigiu nu era întreținut corespunzător. S-au identificat porțiuni din parc în care iarba era necosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletați, arbori aflați în stare avansată de degradare, frunze și deșeuri pe alei și pe spațiul verde. Ca urmare a celor constatate, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a sancționat contravențional Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi din Parcul Cișmigiu și cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a se supune procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea și reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, constatând că mobilierul Parcului Cișmigiu (bănci, foișoare) este deteriorat și murdar, locurile de joacă pentru copii prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi și crăpături în asfalt, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a aplicat o amendă de 4.000 de lei Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și a solicitat conducerii ALPAB prezentarea unui plan de măsuri, cu termene și responsabilități, pentru remedierea deficiențelor constatate.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în perimetrul Parcului Cișmigiu, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a constatat că nu fuseseră remediate deficiențele identificate la un control anterior, dar mai ales că și în prezent în parc sunt condiții igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 de lei”, anunță Prefectura.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declanșat acțiunea de control în Parcul Cișmigiu miercuri, 13 iulie, după mai multe sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW