Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Saloanele de la Spitalul Judeţean Brăila, distruse de muncitorii pakistanezi diagnosticați cu Covid-19 / CJ: Au fumat în saloane, au distrus mobilierul și au agresat cadrele medicale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cei 41 de muncitori pakistanezi infectați cu coronavirus au distrus saloanele din Spitalul Județean Brăila în care erau internați. Conform Consiliului Județean, pacienții au fumat în saloane, au rupt plasele de țânțari, au stricat mobilierul și chiar au agresat unele cadre medicale.

Secția de covid de la SJ Brăila a fost inaugurată chiar la începutul epidemiei.

Preşedintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, spune că va încerca să recupereze pagubele de la firma angajatoare. De asemenea, acesta a anunțat că va înştiinţa şi Ambasada Pakistanului cu privire la pacienții scandalagii.

„S-a creat o situaţie neplăcută, cei 41 de muncitori, nefiind vorbitori de limba română şi într-o mică măsură vorbitori de engleză, ne-am înţeles foarte greu cu ei. Marea majoritate sunt fumători, sunt asimptomatici, deci pe picioarele lor, dat fiind că perioada de spitalizare este foarte mare, pe fondul plictiselii probabil au încercat să îşi facă o viaţă mai bună şi au afectat şi cadrele medicale şi saloanele în care sunt internaţi. Au fumat pe geam, au fumat în saloane, s-a declanşat sistemul de alarmă la incendii şi noroc ca am prevăzut şi am oprit apa pe sistem că altfel aveam doar apă în tot acel pavilion nou. Au agresat unele cadre medicale, pe motiv că nu le place mâncarea, dar este aceeaşi mâncare pe care o consumă toţi pacienţii internaţi. Am anunţat toate instituţiile abilitate, Poliţie, Jandarmerie, i-am potolit iniţial, iar apoi au început iar.(…) Sper să îi testăm săptămâna aceasta, să se fi negativat, să îi externăm la 14 zile, apoi să facem o evaluare a pagubelor pe care să o transmitem firmei angajatoare, dar şi Ambasadei Pakistanului pentru că trebuie să recuperăm respectivele pagube de la cineva. Este un corp nou nouţ dat în folosinţă de puţin timp şi e păcat să stricăm anumite lucruri făcute din banii contribuabililor români. Eu nu cred că un pacient român în spitale din Franţa sau Germania se comportă ca aceşti pakistanezi”, a declarat preşedintele CJ Brăila Iulian Chiriac, citat de news.ro.

Preşedintele CJ Brăila consideră că Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să elaboreze un plan pentru acest tip de pacienți recalcitranți

„M-aş fi aşteptat pentru astfel de situaţii speciale Ministerul Sănătăţii să aibă un plan, să fie relocaţi într-un spaţiu închis, unde să fie trataţi în alte condiţii de securitate pentru că lucrurile pot degenera şi trebuie protejate si cadrele medicale”, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW