Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Salariul românilor care au studii superioare, vizat de schimbări legislative

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Ionel Dancă, șeful Cancelariei lui Ludovic Orban, a anunțat, marți, schimbări legislative care vizează salariul celor care au absolvit studii superioare. Mai exact, Guvernul vrea ca salariul minim brut diferențiat să stagneze până va fi ajuns din urmă de salariul minim brut, pentru ca în final să dispară.

Salariul minim brut diferențiat de care beneficiază românii cu studii superioare urmează să aibă de la anul același cuantum pe care-l are în momentul de față, respectiv 2.350 de lei.

Noul Guvern condus de Ludovic Orban își propune ca salariul minim diferențiat și să stagneze până va fi depășit de salariul minim normal, pentru ca în final să dispară.

Întrebat, marți, ce se va întâmpla cu salariul minim diferențiat, Ionel Dancă a spus:

„În în ceea ce priveşte nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare în momentul de faţă hotărârea de guvern nu va afecta în niciun fel această categorie de salariaţi, respectiv rămâne în plată nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare, urmând ca, în timp, prin creşterea salariului minim brut pentru cei care în momentul de faţă sunt sub nivelul celor cu studii superioare să ajungă la acelaşi nivel şi să existe un singur salariu minim brut”, spune şeful Cancelariei prim-ministrului.

Președintele Consiliului IMM nu este de acord cu salariul diferenţiat pentru cei cu studii superioare.

„Prim-ministrul a spus că varianta Guvernului e aceea ca încet încet să se stabilizeze aceste salarii şi să ajungă la acelaşi nivel. Pentru moment însă nu şi-a luat angajamentul de a modifica ceva în cadrul acestor salarii”, a declarat Jianu.

La finalul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, Ionel Dancă a anunțat și că salariul minim brut va crește cu 150 lei, respectiv 83 de lei net.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW