Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Salariile militarilor, polițiștilor și unor angajați din sănătate, majorate de Guvern

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 iunie 2023

Polițiștii, militarii, angajații din serviciile de informații, personalul din domeniul asistenței sociale și o parte dintre angajații din sănătate vor avea salarii mai mari, începând din luna iunie, după ce Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență în acest sens. 

Măsură a fost luată de executiv pentru o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector, a transmis Ministerul Muncii.

De asemenea, potrivit sursei citate, ordonanța vizează majorarea salariilor de bază pentru angajații din asistență socială. În acest sens, s-a ținut seama de problema majoră cu care se confruntă acest domeniu, respectiv lipsa personalului de specialitate, precum și de provocările de care s-a lovit acest sistem (pandemia COVID, criza din Ucraina, creșterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forței de muncă în domeniul asistenței sociale și migrarea acesteia).

Salarii mai mari pentru militari și polițiști

Tot de la 1 iunie cresc și soldele și salariile de funcţie ale personalului din apărare, ordine publică și securitate națională, acestea urmând să fie stabilite, de asemenea, celor prevăzute pentru anul 2022.

„Și în acest caz se urmărește eliminarea inechităților salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr. VI a fost deja atins nivelul soldelor și salariilor de funcție prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022”, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii.

Potrivit unor estimări făcute de Sindicatul Europol, salariile polițiștilor vor fi majorate în medie cu 374 lei net. Suma ar trebui să fie ceva mai mare, începând cu luna august, când Guvernul ar trebui să aplice toate sporurile la noul salariu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW