Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


S-au terminat lucrările de reabilitare pe partea bulgărească a „Podului Prieteniei” Giurgiu-Ruse

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Lucrările de reabilitare a „Podului Prieteniei” Giurgiu- Ruse au fost finalizate pe partea bulgărească, anunță Poliția de Frontieră miercuri, 29 iunie, într-un comunicat de presă. Lucrările au vizat reabilitarea covorului asfaltic din porțiunea bulgărească a podului.

La nivelul P.T.F. Giurgiu controlul de frontieră se efectuează atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară pe câte patru artere destinate autoturismelor. Pentru autocamioane, traficul se desfăşoară pe câte cinci artere de control, pe ambele sensuri de deplasare.

„La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi fluent.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate atât arterele de control cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie”, arată comunicatul citat.

Poliția de Frontieră precizează că, în continuare, va fi aglomerat, în contextul sezonului estival.

Recomandări

Pentru a scurta timpul de control, polițiștii recomandă persoanelor:

 • să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei,
 • să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară,
 • să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

În urmă cu două săptămâni, camioanele erau nevoite să aştepte 180 de minute în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, după ce partea bulgară a început lucrările de reabilitare în zona Podului Prieteniei şi la drumul naţional Ruse – Razgrad.

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW