Tuesday, January 26, 2021
Jurnalism corect


S-au modificat condițiile de intrare în Cipru. Românii pot intra în această țară doar cu test negativ pentru COVID-19 şi autorizaţie de călătorie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că autoritățile cipriote au modificat condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru, iar noile măsuri vor intra în vigoare la data de 23 iulie.

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, potrivit MAE, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

categoria A – state considerate cu risc redus, pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecţia cu COVID-19;
categoria B – state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19;
categoria C – state din care se poate călători în Republica Cipru numai cu îndeplinirea anumitor condiţii, respectiv deţinerea unei autorizaţii de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 şi, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

MAE precizează că România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia.

Potrivit noilor măsuri, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis cetăţenilor care vin din statele incluse în categoria C după cum urmează:

cetăţenii ciprioţi şi cetăţenii străini cu rezidenţă legală în Cipru pot intra cu condiţia obţinerii autorizaţiei de călătorie şi a prezentării testului molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19;

alte categorii de persoane, care provin din state încadrate la categoria C, pot intra doar cu condiţia obţinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Cererile vor fi transmise prin intermediul poştei electronice la email-ul: covid19@crmd.moi.gov.cy.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW