Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


S-a deschis apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor destinate elevilor și studenților

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020

Apelul de proiecte finanțat prin fonduri europene pentru achiziția de tablete pentru elevi și studenți s-a deschis luni, la ora 09.00, a transmis Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit sursei citate, în primele 30 de minute au fost depuse în sistemul electronic 113 schițe de proiecte și șase cereri de finanțare au fost finalizate. Până la ora 11.30, în sistemul electronic au fost încărcate 14 proiecte în valoare de 6,7 milioane euro.

„Apelul prin care școlile și universitățile se pot dota cu tablete pentru sprijinirea învățământului online a fost actualizat: 50 de milioane de euro dedicați studenților cu burse sociale se adaugă celor 100 de milioane de euro alocați elevilor. Avem datoria, părinți, profesori și guvernanți deopotrivă, să sprijinim elevii și studenții, să contracarăm urmările pe care aceste luni grele le pot lăsa asupra pregătirii tinerilor!”, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

În cadrul apelului POC pot fi decontate tabletele achiziționate de unitățile de încătământ și de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020. Proiectele vor putea fi depuse până la data de 1 februarie 2020.

Suplimentar, pentru a susține desfășurarea activității didactice în această perioadă marcată de pandemia cauzată de COVID-19, MFE finanțează, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro.

În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse până la data de 15 ianuarie 2021.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW