Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Rusia susține că SUA că a condus programe biologice militare în Ucraina / Pentagonul respinge acuzațiile

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 martie 2022

Oficialii Federației Ruse au acuzat Ucraina și SUA că ar fi condus o serie de programe biologice militare pe teritoriul țării agresate de Armata Rusiei, relatează the Guardian. Acuzațiile au fost respinse de reprezentanții Pentagonului.

În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, susține că dovezile au fost descoperite în timpul așa-zisei „operațiuni militare speciale” din Ucraina.

Putem spune că în Ucraina există laboratoare biologice, în cadrul cărora sunt dezvoltate arme biologice(…)Nu vorbim despre utilizarea lor pașnică sau motive științifice…Ce făceați acolo?”, a fost mesajul transmis de Zakharova oficialilor din SUA.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus susține că, după data de 24 februarie, Ministerul ucrainean al Sănătății ar fi cerut distrugerea mostrelor de holeră, anthrax sau ciumă, ce ar fi fost prezente în laboratoarele menționate. Zakharova susține că Pentagonul ar fi finanțat proiectele respective.

Departamentul Apărării din SUA și administrația prezidențială sunt obligate să dea o explicație oficială comunității globale”, a adăugat Zakharova.

Acuzațiile venite din Federația Rusă au fost respinse de oficialii Pentagonului și ai Guvernului Ucrainei. Un purtător de cuvânt al Pentagonului a transmis că ar fi vorba de o „dezinformare absurdă și falsă” din partea Rusiei.

Victoria Nuland, numărul trei al diplomației americane, a declarat, marți, în cadrul unei audieri din Comisia de relații externe a Senatului american, că SUA se teme că armata rusă ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina, confiscând materiale sensibile.

Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele”, a spus Nuland, citată de Agerpres.

Sursă foto: Russia OSCE Mission / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW