Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia răspunde la sancțiunile elvețiene și interzice avioanelor din Elveția să intre în spațiul său aerian

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 1 martie 2022

Rusia a interzis aeronavelor înregistrate în Elveția să intre în spațiul său aerian, a anunțat marți, 1 martie, într-un comunicat, autoritatea federală de aviație a țării, Rosaviatsiya.

Măsura a fost luată ca represalii după ce Elveția a decis luni, 28 februarie, să aplice, „în totalitate” sancțiunile Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, în contextul invaziei în Ucraina.

Sancțiunile includ închiderea spațiului aerian elvețian pentru toate zborurile din Rusia, inclusiv pentru avioanele private, cu excepția zborurilor umanitare, a zborurilor de căutare și a situațiilor de urgență.

Decizie istorică

Decizie istorică la Berna. Deși și-a apărat întotdeauna neutralitatea în relații internaționale, Elveția a decis luni, 28 februarie, să aplice, „în totalitate” sancțiunile Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, ca urma a agresiunii militare îndreptate împotriva Ucrainei, a anunțat președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, citat de BFM.

„Este o decizie majoră a Elveției”, a spus președintele în timpul unui briefing de presă, adăugând că Consiliul Federal „face acest pas cu convingere, într-o manieră atentă și fără echivoc”.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *