Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Rusia poate ataca Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 ianuarie 2022

Statele Unite ale Americii (SUA) au avertizat că Rusia ar putea, în orice moment, să atace Ucraina. Deși a catalogat-o drept o situație „extrem de periculoasă”, Washington-ul „lasă ușa deschisă” diplomației cu Moscova – secretarul de stat Antony Blinken vorbind cu omologul său rus, Serghei Lavrov, și ambii lideri fiind de acord să se întâlnească la Geneva în această săptămână.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a dat vina pe pe președintele rus Vladimir Putin și a susținut că el este cel care a creat criza, prin desfășurarea a 100.000 de soldați ruși de-a lungul graniței cu Ucraina.

„Aici ne referim și la trimiterea de forțe ruse în Belarus, de curând, pentru exerciții comune și efectuarea de exerciții suplimentare la granițele de est ale Ucrainei. Să fim clari. Părerea noastră este că aceasta este o situație extrem de periculoasă. Suntem acum într-o etapă în care Rusia ar putea, în orice moment, să lanseze un atac în Ucraina”, a punctat el marți, citat de HindustanTimes.

Psaki a reiterat poziția SUA conform căreia Rusia se va confrunta cu „consecințe grave” dacă nu alege să urmeze calea diplomatică.

Blinken va merge mai întâi în vizită în Ucraina. Apoi, vineri, el se va întâlni cu Lavrov în Geneva.

În ultimele săptămâni, oficialii americani și-au intensificat avertismentele cu privire la acțiunile Rusiei. Discuțiile recente purtate bilateral între SUA și Rusia la Geneva, între NATO și Rusia la Bruxelles și sub auspiciile Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) – din care sunt membre atât SUA, cât și Rusia – la Viena nu s-a reușit ajungerea la un consens.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • Fals-ul intelectual se aplica oare și în următoarea situatie: o promoție, respectiv 2002 a IFR, specializarea Navigație și transport maritim, Facultatea de Marina Civila, Academia navala Mircea cel Bătrân din Constanța, România, din care face parte prima femeie licențiată din România, Anghel Arlette Rabela, nu a fost trecuta pe site-ul absolvenților Academiei navale Mircea cel Bătrân pentru ca Chitac Virgil a interzis iar în presa online constănțeană s a scris ca Bozianu Veronica este prima femeie absolventa a specializării Navigație și transport maritim din aceeași instituție.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW