Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Rusia încearcă să recruteze luptători sirieni – oficial american

By news.ro , in Stirile zilei , at 8 martie 2022

Rusia încearcă să recruteze mercenari sirieni pentru a lupta în războiul din Ucraina, a declarat un înalt oficial american al Apărării, potrivit BBC.

„Considerăm că este important de menţionat faptul că (preşedintele rus Vladimir Putin) consideră că trebuie să se bazeze pe luptătorii străini pentru a completa forţa deja semnificativă de luptă în interiorul Ucrainei”, a spus oficialul.

Rusia a lansat o campanie militară în sprijinul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, în 2015, campanie esenţială pentru a schimba cursul războiului civil din Siria în favoarea guvernului.

Wall Street Journal a citat, luni, oficiali americani care au afirmat că armata rusă a recrutat în ultimele zile luptători din Siria, ”sperând că expertiza lor în lupta urbană poate ajuta la cucerirea Kievului”.

Agenţia de ştiri Deir Ezzor 24, condusă de activişti sirieni, a informat în luna februarie că Rusia le-a oferit sirienilor din zonele controlate de guvern salarii cuprinse între 200 de dolari (152 lire sterline) şi 300 de dolari (229 lire sterline) ”să meargă în Ucraina şi să activeze ca paznici” timp de şase luni.

Înaltul oficial american al Apărării a precizat că nu poate oferi o estimare a numărului de sirieni care au fost deja recrutaţi sau dacă a fost stabilit un număr.

Sursa foto: FREE Photo Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW