Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia, criticată de UE după ce a trecut sub controlul său firme italiene și germane

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Uniunea Europeană a emis critici aspre la adresa Rusiei pentru decizia acesteia de a pune sub „conducerea temporară externă” filialele unei companii italiene și ale unei companii germane, conform declarațiilor transmise de Reuters.

Președintele rus, Vladimir Putin, a dispus plasarea filialelor rusești ale companiei italiene de echipamente pentru încălzirea apei, Ariston, și ale producătorului german de electrocasnice, BSH Hausgeraete, sub administrarea JSC Gazprom Household Systems, conform unui decret publicat vineri.

Aceste măsuri, care afectează activități economice legitime, sunt interpretate ca o nouă manifestare a disprețului Rusiei față de normele și regulile internaționale”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE într-un comunicat. Acesta a subliniat că acțiunile confirmă faptul că Rusia, angajată în conflictul cu Ucraina, se comportă ca un „actor imprevizibil” și în sfera economică, creând un climat de afaceri arbitrar și ostil investitorilor străini.

”Uniunea Europeană solicită Rusiei să inverseze aceste măsuri şi să caute soluţii acceptabile, cu companiile europene vizate de acestea”, se arată în comunicat.

Compania Ariston a exprimat surprindere față de această decizie și a anunțat că evaluează implicațiile decretului asupra guvernanței și managementului.

foto: pixabay

Comentarii