Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia consideră că desfăşurarea de trupe americane în România şi Polonia este o decizie „distructivă”

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Rusia a reacționat prompt și a criticat anunțul anunțul purtătorului de cuvânt al Pentagonului, potrivit căruia 1.000 de militari americani vor fi trimiși în România în zilele următoare.

SUA au decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”. Este vorba de batalionul de vehicule blindate Stryker.

Rusia a crticiat decizia SUA de a muta mai multe forțe în Europa de Est, avertizând că această mișcare ar putea complica eforturile diplomatice de rezolvare a crizei.

„Aceste decizii nejustificate și distructive sporesc tensiunile militare și reduc marja pentru soluții politice”, a declarat ministrul adjunct de externe Alexander Grushko, citat de Interfax.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi 1.000 de militari americani din partea Statelor Unite ale Americii, la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

„Rămânem concentrați asupra situației din Europa(…)Nu este vorba de mutări permanente, trupele sunt instruite să răspundă provocărilor și nu vor lupta în Ucraina. Obiectivul e de a asigura o apărare robustă a aliaților”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Pentagonului.

SUA a decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”.

„Mutarea vine ca urmare a invitației adresată de Guvernul României”, a punctat Kirby.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/rusia-considera-ca-desfasurarea-de-trupe-americane-in-romania-si-polonia-este-o-decizie-distructiva/ […]

  • Hi there, just became aware of your blog through Google, and found
    that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.
    I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited
    from your writing. Cheers!

  • … [Trackback]

    […] There you can find 25203 additional Info to that Topic: mainnews.ro/rusia-considera-ca-desfasurarea-de-trupe-americane-in-romania-si-polonia-este-o-decizie-distructiva/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 44315 additional Information on that Topic: mainnews.ro/rusia-considera-ca-desfasurarea-de-trupe-americane-in-romania-si-polonia-este-o-decizie-distructiva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *