Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia condamnă atacurile împotriva rebelilor houthi din Yemen/ Cere o reuniune de urgență a ONU

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Rusia a condamnat vineri Statele Unite și Marea Britanie pentru loviturile militare împotriva rebelilor houthi din Yemen, susținuți de Iran, și a cerut o sesiune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit The Moscow Times.

Forțele aeriene ale SUA și Marii Britanii au declarat că au lovit mai multe ținte houthi în Yemen, joi seara târziu, ca represalii la atacurile rebelilor asupra unor nave comerciale în Marea Roșie, de la începutul războiului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza.

„Washingtonul și Londra au arătat un dispreț total față de dreptul internațional în numele escaladării situației din regiune pentru propriile lor scopuri distructive”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Atacurile aeriene americane asupra Yemenului sunt încă un exemplu al pervertirii de către anglo-saxoni a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a scris Zakharova.

În timpul unui briefing televizat vineri dimineață, Zakharova a declarat că atacurile din Yemen reprezintă o „amenințare directă la adresa păcii și securității globale”. Ea a cerut comunității internaționale să condamne SUA și Marea Britanie pentru lovituri.

Rusia a declarat că a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacurilor americano-britanice, care ar urma să aibă loc în cursul zilei de vineri.

foto: X

 

Comentarii