Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Rusia, atacată de Polonia în Consiliul de Securitate al ONU. Ministrul de externe polonez: „Retrage-ți trupele”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Într-un discurs susținut la Consiliul de Securitate al ONU, ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski, a contracarat afirmațiile ambasadorului rus Vasili Nebenzia. Ambasadorul Rusiei la ONU a repetat acuzații nejustificate împotriva Occidentului și Kievului. „O astfel de demagogie este nedemnă de un membru permanent al Consiliului de Securitate”, a afirmat Sikorski în cadrul discursului său.

„Mă asociez cu cuvintele ministrului Kuleba și ale colegilor mei din Uniunea Europeană. Sunt uimit de tonul și conținutul prezentării ambasadorului rus. Și m-am gândit că aș putea fi de folos corectând afirmațiile sale. Ambasadorul Nebenzia a numit Kievul un client al Occidentului. De fapt, Kievul luptă pentru a fi independent de oricine”, spune ministrul de externe, în deschiderea discursului său.

Ulterior, Sikorski a demontat, detaliu cu detaliu, afirmațiile false ale diplomatului rus.

„Mă asociez cuvintelor ministrului Kuleba și colegilor mei din Uniunea Europeană. Sunt uimit de tonul și de conținutul prezentării ambasadorului rus. Și m-am gândit că aș putea fi utilă prin corectarea înregistrării. Ambasadorul Nebenzya a numit Kievul un client al Occidentului. De fapt, Kievul luptă pentru a fi independent de oricine.

El îi numește regimul criminal de la Kiev. De fapt, Ucraina are un guvern ales în mod democratic.

El îi numește naziști. Ei bine, președintele este evreu, ministrul apărării este musulman și nu au prizonieri politici. A spus că Ucraina se scufundă în corupție. Ei bine, Alexei Navalny a documentat cât de cinstită și plină de probitate este propria sa țară.

El a dat vina pentru război pe neocolonialismul american. De fapt, Rusia a încercat să extermine Ucraina în secolul al XIX-lea, din nou sub bolșevici, iar acum este a treia încercare.

El a spus că suntem prizonierii rusofobiei. „Fobie” înseamnă frică irațională. Cu toate acestea, suntem amenințați aproape în fiecare zi de fostul președinte al Rusiei și de propagandiștii lui Putin cu anihilarea nucleară. Vă spun că nu este irațional – când Rusia ne amenință, avem încredere în ei.

A spus că negăm interesele de securitate ale Rusiei. Nu este adevărat. Am început să ne reînarmăm doar când Rusia a început să-și invadeze vecinii. A spus chiar că Polonia a atacat Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Despre ce vorbește? Uniunea Sovietică a fost cea care a atacat Polonia împreună cu Germania nazistă la 17 septembrie 1939. Au organizat chiar o paradă a victoriei comună pe 27 septembrie.

El spune că Rusia a respins întotdeauna doar agresiunea. Ei bine, ce făceau atunci trupele rusești la porțile Varșoviei în august 1920? Se aflau într-o excursie topografică? Adevărul este că de fiecare dată când Rusia a fost invadată, a fost invadată de zece ori. Spune că este vorba de un război perfid prin procură din partea Occidentului. Sfatul meu este – nu cădeți în capcana Occidentului. Retrageți-vă trupele la frontierele internaționale și evitați acest complot occidental.

El mai spune că a avut loc o lovitură de stat ilegală la Kiev în 2014. Eu am fost acolo. Nu a fost nicio lovitură de stat. Președintele Ianukovici a ucis o sută dintre compatrioții săi și a fost înlăturat din funcție de către un parlament ucrainean ales în mod democratic, inclusiv de către propriul său partid, Partidul Regiunilor. Și, în cele din urmă, spune că noi, Occidentul, încercăm cumva să convingem că Rusia nu poate fi învinsă niciodată. Ei bine, Rusia nu a câștigat Războiul din Crimeea, nu a câștigat războiul ruso-japonez, nu a câștigat Primul Război Mondial, nu a câștigat bătălia de la Varșovia, nu a câștigat în Afganistan și nu a câștigat Războiul Rece.

Dar există și vești bune. După fiecare eșec au existat reforme. O astfel de demagogie este nedemnă de un membru cu titlu permanent al Consiliului de Securitate.

Dar ceea ce a reușit ambasadorul a fost să ne reamintească de ce am rezistat dominației sovietice și la ce rezistă acum Ucraina.

Nu au reușit să ne subjuge atunci. Nu vor reuși să subjuge Ucraina și pe noi acum.”, a încheiat ministrul.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW