Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Rusia ar putea ataca NATO în 3-5 ani, avertizează ministrul danez al Apărării: Există motive să fim cu adevărat îngrijoraţi

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 februarie 2024

Danemarca ar trebui să îşi accelereze investiţiile militare după ce noi informaţii indică faptul că Rusia se reînarmează mai repede decât era de aşteptat şi că ar putea ataca o ţară NATO în termen de trei până la cinci ani, a declarat vineri ministrul danez al apărării, potrivit Reuters.

„Capacitatea Rusiei de a produce echipamente militare a crescut enorm”, a declarat ministrul apărării, Troels Lund Poulsen, pentru cotidianul Jyllands-Posten, potrivit News.ro.

„Nu poate fi exclus ca, într-o perioadă de trei până la cinci ani, Rusia să testeze articolul 5 şi solidaritatea NATO. Aceasta nu a fost evaluarea NATO în 2023. Acestea sunt informaţii noi care ies acum la iveală”, a spus el.

Poulsen a declarat că nu există o ameninţare directă împotriva Danemarcei, dar alianţa s-ar putea confrunta cu atacuri hibride în eforturile de destabilizare a unei ţări membre. „Rusia are potenţial voinţa de a face acest lucru. Acum pot avea şi abilitatea de a avea o capacitate militară mai devreme decât ne aşteptam. Există motive să fim cu adevărat îngrijoraţi”, a spus el.

Schimbarea evaluării ameninţării la Copenhaga vine după ce şi alte ţări europene din NATO au făcut avertismente similare în ultimele săptămâni. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat în ianuarie că Alianţa ar trebui să se pregătească pentru un atac rusesc asupra unei ţări NATO în termen de cinci până la opt ani, dar și șeful Armatei române, generalul Vlad Gheorghiță, a declarat că țara noastră ar trebui să fie pregătită pentru un război.

CITEȘTE ȘI: Bild: Armata germană se pregătește pentru un atac hibrid al Federației Ruse

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW