Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Rusia amenință voalat România/ Zaharova: Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 13 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune, de „intrigi politice”, deoarece nu ar fi demonstrat public că bucățile din dronele găsite în județul Tulcea sunt rusești, notează agenția de presă  Ria Novosti.

„Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune.

Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (n.r. autoritățile din România) participă. Așadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, s-a exprimat oficiala Ministerului rus de Externe, pentru sursa citată.

Autoritățile din România au identificat pe raza județului Tulcea bucăți din drone, în urma atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail, aflate în apropierea graniței cu România. Președintele României, Klaus Iohannis ,a menționat că vor fi expertizate bucățile din drone, găsite pe teritoriul statului nostru. Pe de altă parte, oficialii de la Moscova spu că reprezentanții țării noastre dau curs „intrigilor politice” , susțin Ucraina fără a demonstra public că acele resturi de drone aparțin Rusiei.

Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (…) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii”, a declarat Maria Zaharova, pentru agenția de presă de la Moscova.

Miercuri, 13 septembrie, Rusia a continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România.

Forțele MApN rămân în alertă și monitorizează zonele în care pot să apară riscuri de securitate

Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05.00.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii. Vom reveni cu detalii, în funcţie de datele primite din teren.

Forţele MApN rămân în alertă şi vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestei situaţii.

Sursă foto: ww.trt.net.tr

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW