Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia a sancționat liderii UE şi majoritatea europarlamentarilor, ca răspuns la măsurile impuse de Occident

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 martie 2022

Rusia a anunţat, joi, 31 martie, că interzice intrarea pe teritoriul rus a liderilor europeni şi a majorităţii eurodeputaţilor, ca măsură de retorsiune faţă de măsuri punitive care i-au fost impuse din cauza intervenţiei militare în Ucraina, relatează AFP.

Restricţiile se aplică celor mai înalţi conducători ai Uniunii Europene (UE), inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi şefi de organe militare europene, dar şi vastei majorităţi a deputaţilor Parlamentului European (PE), care promovează politici antiruse”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Această măsură se aplică, de asemenea, unor lideri politici din statele membre UE şi unor personalităţi publice şi jurnalişti care „au susţinut sancţiunile ilegale impuse Rusiei, au îndemnat la rusofobie sau au încălcat drepturile şi libertăţile populaţiilor rusofone”, adaugă ministerul rus.

Diplomaţia rusă nu publică lista persoanelor vizate, însă anunţă că a informat reprezentanţa europeană la Moscova cu privire la această măsură.

Reafirmăm că orice acţiune ostilă a UE şi a statelor membre va continua în mod inevitabil să dea naştere une risposte ferme”, subliniază Moscova.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW