Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia a lansat un nou atac asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 august 2023 Etichete: , , , ,

Rusia a atacat din nou Porturile Reni și Ismail din Ucraina, aflate în apropierea granițeicu  României, în noaptea de marți spre miercuri. Exploziile au fost atât de puternice încâ s-au auzit în Galați. Potrivit tv8md, forțele aeriene ucrainene au anunțat că un grup mare de drone rusești a ajuns la gurile Dunării și s-a îndreptat spre portul Ismail din Ucraina, în apropiere de granița cu România.

„Atacurile aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat mai multe silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa, notează Reuters.

Potrivit șefului administrației militare de la Odesa, Oleg Kiper, armata rusă a atacat regiunea Odesa de două ori cu drone de atac: „Scopul principal este infrastructura portuară și cerealieră din sudul regiunii. Depozitele și hambarele au fost avariate în urma loviturilor inamice asupra unuia dintre porturile Dunării. Incendiile rezultate au fost eliminate rapid de către angajații Urgenței de Stat”, menționează sursa citată.

Acesta este cel de-al treilea atac masiv al Rusiei asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România, după ce liderii de la Moscova s-au retras din acordul ONU care permitea transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

România a permis Ucrainei să folosească infrastructura națională maritimă pentru exporturi.

„Vom ajuta Ucraina cât e necesar”, afirma, recent, președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Ce urmărește Putin prin atacurile din zona Dunării. Analist militar: România nu a luat măsurile care trebuiau luate ANALIZĂ

Sursă foto: captură video 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW