Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Rusia a efectuat un exerciţiu cu tiruri reale în nord-vestul Mării Negre

By news.ro , in Stirile zilei , at 21 iulie 2023 Etichete: ,

Marina militară rusă a efectuat un exerciţiu cu tiruri reale în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, la câteva zile după ce Kremlinul a declarat că va considera navele care se îndreaptă spre Ucraina pe această cale navigabilă drept potenţiale ţinte militare.

„Echipajele navelor Flotei Mării Negre au efectuat trageri cu rachete asupra ţintelor de suprafaţă în timpul exerciţiului. În conformitate cu planul de antrenament de luptă al forţelor Flotei Mării Negre, echipajul navei lansatoare de rachete Ivanoveţ a efectuat trageri reale cu rachete de croazieră antinavă asupra unei nave-ţintă într-un poligon de antrenament din partea de nord-vest a Mării Negre”, anunţă Ministerul rus al Apărării pe contul de Telegram.

„Datele telemetrice şi monitorizarea video de la vehiculele aeriene fără pilot au confirmat succesul exerciţiului, iar nava-ţintă a fost distrusă în urma loviturii cu rachete”, menţionează Ministrul rus al Apărării.

„De asemenea, în cursul exerciţiului comun, navele şi aeronavele flotei au exersat izolarea unei zone închise temporar navigaţiei şi au efectuat, de asemenea, un set de manevre pentru reţinerea unei nave infractoare”, precizează comunicatul.

Exerciţiul intervine în condiţiile în care Rusia a declarat miercuri că navele de marfă aflate în drum spre porturile ucrainene din Marea Neagră vor fi considerate ca transportând posibile încărcături militare şi în consecinţă le va considera ţinte militare legitime. Anunţul a venit la două zile după ce Moscova a renunţat la acordul ce reglementa exportul de cereale din Ucraina pe o rută securizată pe Marea Neagră.

Kremlinul a declarat, de asemenea, că zone nespecificate din „părţile de nord-vest şi sud-est ale apelor internaţionale ale Mării Negre” sunt „temporar periculoase pentru trecere”, notează The Guardian.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW