Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Rusia a cheltuit 300 de milioane de dolari pentru a influența politica altor țări – Reuters

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 septembrie 2022 Etichete: , ,

Rusia a cheltuit peste 300 de milioane de dolari pentru a influența politica altor țări, conform unui raport al serviciilor americane secrete, citat de Reuters. Statele Unite se așteaptă ca Rusia să apeleze din ce în ce mai mult la finanțarea politică ascunsă în următoarele luni pentru a submina sancțiunile internaționale privind războiul din Ucraina și pentru a menține influența Moscovei în străinătate, a declarat marți un înalt oficial al administrației Biden, citând informații americane desecretizate.

Oficialul a informat reporterii prin telefon despre o analiză a comunității de informații americane cu privire la eforturile Rusiei de a influența politica altor țări. Concret, Rusia a transferat peste 300 de milioane de dolari către partide politice, oficiali și politicieni străini în peste 20 de țări începând din 2014, a declarat oficialul, care a preferat să își păstreze anonimatul.

Oficialul a spus că eforturile, inclusiv finanțarea unor grupuri de reflecție pentru a sprijini partidele politice naționaliste de extremă dreapta, au fost „o încercare de a manipula democrațiile din interior”.

„Credem că acesta este doar vârful aisbergului și ne angajăm cu aliații și partenerii pentru a aduna mai multe informații despre această amenințare”, a spus oficialul.

Acesta nu a detaliat care sunt țările vizate de eforturile de influență rusești și nici nu a oferit dovezi specifice pentru a susține afirmațiile privind finanțarea secretă.

Ambasada Rusiei la Washington nu a reacționat, până acum, la aceste informații.

Washingtonul a declasificat unele informații din analiza citată anterior, din cauza așteptărilor că Rusia„se va baza din ce în ce mai mult pe setul său de instrumente de influență secretă” în lunile următoare, mai scrie Reuters.

Administrația președintelui Joe Biden a declasificat în mod similar concluziile serviciilor de informații de când Rusia a început să își consolideze forțele la granițele Ucrainei înainte de invazia sa din 24 februarie.

Informațiile clasificate au fost, de asemenea, împărtășite cu țările aliate, pentru a le ajuta să respingă influența Moscovei.

„Îi avertizăm pe acești candidați și partide străine că, dacă acceptă bani ruși în secret, putem și vom demasca acest lucru”, a declarat oficialul american.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW