Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia a câștigat zeci de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile de război

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 iunie 2022

Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro (98 de miliarde de dolari) din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile ale războiului său din Ucraina, majoritatea fiind trimise în Uniunea Europeană și la un preț mediu de export cu aproximativ 60% mai mare decât anul trecut, potrivit unui nou studiu.

Raportul realizat de Centrul independent de cercetare pentru energie și aer curat (CREA), cu sediul în Finlanda, a arătat că UE a preluat 61% din exporturile de combustibili fosili ale Rusiei în primele 100 de zile de război, în valoare de aproximativ 57 de miliarde de euro (60 de miliarde de dolari).

Principalii importatori au fost China, cu 12,6 miliarde de euro, Germania (12,1 miliarde de euro) și Italia (7,8 miliarde de euro), potrivit raportului, consultat de Agenția France-Presse.

Veniturile Rusiei din combustibili fosili provin în primul rând din vânzarea de țiței (46 de miliarde), urmată de gazele de conducte, produsele petroliere, gazele naturale lichefiate (GNL) și cărbune.

Chiar dacă exporturile Rusiei s-au prăbușit în luna mai, în condițiile în care țările și companiile i-au evitat livrările din cauza invaziei din Ucraina, creșterea globală a prețurilor combustibililor fosili a continuat să umple visteria Kremlinului, veniturile din exporturi atingând niveluri record.

Prețurile medii de export ale Rusiei au fost cu aproximativ 60% mai mari decât anul trecut, potrivit CREA.

Unele țări și-au majorat achizițiile de la Moscova, printre care China, India, Emiratele Arabe Unite și Franța, adaugă raportul.

„În timp ce UE ia în considerare sancțiuni mai stricte împotriva Rusiei, Franța și-a mărit importurile pentru a deveni cel mai mare cumpărător de GNL din lume”, a declarat analistul CREA Lauri Myllyvirta.

Deoarece majoritatea acestor achiziții sunt achiziții la vedere și nu contracte pe termen lung, Franța decide în mod conștient să folosească energia rusă în urma invaziei Moscovei în Ucraina, a adăugat Myllyvirta.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing subject with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/rusia-a-castigat-zeci-de-miliarde-de-euro-din-exporturile-de-combustibili-fosili-in-primele-100-de-zile-de-razboi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *