Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Roxana Wring, despre colaborarea cu Securitatea: Nu am colaborat ca poliție politică și nu am susținut regimul comunist

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul președinte USR București spune că nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică, însă recunoaște că a semnat hârtii puse în față de șeful său de pe vremea aceea.

Este un tip de presiune pe care cei care s-au bucurat de democrație încă din anii copilăriei nu au cum să-l înțeleagă. Eu nu am putut să refuz”, a scris Roxana Wring, pe pagina sa de Facebook.

Fostul președinte USR București a mai spus că a fost “convinsă că nimeni nu avea nimic de suferit de pe urma rapoartelor” pe care ar fi fost obligată să le dea.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a solicitat la Curtea de Apel București ca instanța să constate calitatea de colaborator al Securității în ceea ce o privește pe Roxana Wring, fost consilier general și fost președinte USR București.

Conform cererii CNSAS de chemare în judecată, citată de G4Media, Roxana Wring a avut numele conspirativ „R 21 sau Rodica” și în timpul colaborării cu Securitatea a furnizat informaţii „prin care se denunțau activități potrivinice regimului totalitar comunist despre un profesor american şi turişti străini”.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW