Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


UPDATE Rovana Plumb și-a plătit datoria de 800.000 de lei din apartamentele familiei/ Turcan: Oare nu se sesizează autoritățile statului?

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: ,

Rovana Plumb și-a plătit datoria de 800.000 de lei cu un apartament al soțului și cu 5/8 dintr-un imobil deținut împreună cu fiul său, Andrei. 

Update Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, a cerut sesizarea autorităților privind „stingerea peste noapte a datoriei astronomice” a Rovanei Plumb.

„Oare nu se sesizează autoritățile statului în legătura cu stingerea datoriei astronomice a Rovanei Plumb peste noapte?

Rovana Plumb chiar crede că poate înșela Parlamentul European cu un simplu act notarial? Cum este posibil să vrei să cumperi o funcție de Comisar European cu două apartamente, care nici măcar nu-ți aparțin în totalitate, într-un weekend? Cine mai poate vinde sau cumpăra două apartamente în numai câteva ore, la prețuri astronomice?

Comisia Juridică a Parlamentului European a decis că Rovana Plumb nu poate fi comisar european. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Viorica Dăncilă are obligația să se prezinte la consultările convocate de Președintele Klaus Iohannis și să retragă sprijinul pentru Rovana Plumb pentru funcția de comisar european. Avem nevoie de un candidat integru și profesionist!”, a spus Raluca Turcan.

Știre inițială

Rovana Plumb a trecut în declarația de avere două apartamente în București, dar unul dintre ele este al soțului său și are cotă parte zero, iar din cel de-al doilea apartament deține 5/8 cotă parte.

Potrivit documentului depus la sfârșitul lunii iunie la Camera Deputaților, Rovana Plumb deține un apartament împreună cu fiul său, Andrei. Social-democrata deține 5/8 din imobil, iar băiatul deține 3/8.

Aceasta a mai trecut în declarația de avere două case în Pantelimon și Comarnic și o casă de vacanță în comuna Buciumeni, din județul Dâmbovița.

Rovana Plumb anunță ca a plătit creditul de 800.000 de lei cel care a fost motivul respingerii din Comisia Juridică. Potrivit unei scrisori trimise luni Comisiei Juri, europarlamentarul român a informat că a stins datoria către persoana care a împrumutat-o cu bani pentru a-și susține campania electorală.

În schimbul celor 800.000 de lei, Rovana Plumb i-a dat creditorului 2 apartamente, astfel că datoria a fost stinsă. Rovana Plumb a transmis luni Comisiei juridice a Parlamentului European o scrisoare în care anunță că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică.

„Având în vedere acest lucru, şi pentru a debloca această situaţie, am făcut paşi pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le deţin în România, care sunt deja în declaraţia financiară şi aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecinţă, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluţiile menţionare mai sus vor fi puse în aplicare”, se precizează în scrisoarea transmisă de Rovana plumb către Comisia JURI.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW