Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Romulus Dan Varga, interviu pentru funcția de adjunct al procurorului-general: Ne-am pierdut competența în favoarea SIIJ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Romulus Dan Varga participă, luni, la audierile din cadrul selecției procurorilor-șefi adjuncți și procurorilor-șefi de secție în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante la Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

“Vreau să vorbesc despre particularitățile secției de urmărire penală și criminalistică, ca structură de parchet. Avem o competență care pare extrem de importantă și vastă în economia sistemului judiciar. (…) Intră aici infracțiunile săvârșite de deputați, senatori, judecători, membri ai Parlamentului European și judecători ai CCR. Până în 2018, când a fost operaționalizată SIIJ, aveam și judecătorii de la Înalta Curte și procurorii de la PÎCCJ. Competența am pierdut-o în favoarea SIIJ. Cu toate astea pare o competență foarte importantă. Dacă comparăm comparăm competența cu cea a celorlalte structuri, observăm că este extrem de limitată.Infracțiunile de corupție sunt date în comtența DNA. Infracțiuni de crimă organizată ar fi date în competența DIICOT. Și atunci cu ce rămâne Parchetul General? Rămâne cu niște infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice care sunt săvârșite de aceste categorii de persoane, niște infracțiuni de fals, deabuz în serviciu”, a spus Dan Varga.

Dan Varga este, din 2009, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și este delegat în funcția pentru care candidează, acesta dorindu-și să obțină un al doilea mandat.

În prezent șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Dan Varga a fost unul din procurorii care a mers la Caracal la momentul izbucnirii tragediei de vara trecută.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: epochtimes-romania.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW