Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Rompetrol a anunţat o analiză internă în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 iunie 2023

Rompetrol a anunțat joi, 22 iunie, că a demarat o analiză internă în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia din urmă cu o zi și a transmis că rafinăria continuă să funcționeze, iar celelalte instalații aflate în fluxul tehnologic sunt securizate.

„În urma incidentului survenit ieri la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), Rompetrol Rafinare a demarat o analiză internă, pentru evaluarea situaţiei operaţionale. Din primele estimări, impactul asupra activităţilor de producţie ale rafinariei este unul redus. Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic fiind securizate”, a transmis Rompetrol printr-un comunicat de presă citat de News.ro.

Compania a menționat că instalația MHC a fost scoasă din fluxul de producție, iar rolul acesteia a fost preluat de alte unități. În funcție de evaluările interne, Rompetrol va adapta rețetele specifice de rafinare pentru a asigura funcționarea optimă a unităților de producție.

Rompetrol Rafinare a reiterat că va continua să furnizeze produsele necesare pe piața din România. După stingerea în siguranță a incendiului conform planurilor de intervenție în astfel de situații, echipele locale și autoritățile publice au luat măsuri de precauție pentru a preveni orice reaprindere, inclusiv manevre de răcire a instalației.

Miercuri după-amiază, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a anunțat un incendiu la Rafinăria Petromidia, în instalația de distilare a motorinei. La început, peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost trimis un mesaj Ro-Alert către locuitorii din Năvodari, iar echipajul CBRN care a efectuat verificări la fața locului nu a identificat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populația.

Sursa foto: News.ro. 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW