Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Romașcanu: Pachetul de măsuri fiscale va fi definitivat săptămâna aceasta/Niciun domeniu important nu va fi „omorât”

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a menționat că pachetul de măsuri fiscale va fi definitivat în cursul săptămânii și nu va afecta „niciun domeniu important”. Reprezentantul social-democraților a explicat, pentru PS News, că stabilirea măsurilor fiscale pentru reducerea cheltuielilor bugetare este un proces care va „restabili finanțele țării”.

„Vom face o reformă a statului, vom face o reformă de care va avea echitate fiscală, va reducere evaziunea ș.a.m.d. Nu am ieșit cu măsuri în public. A fost un document, nu știu cum s-a scurs, nu știu cât e de real, pentru că totul era în dinamică, nu știu cum a ieșit, document pe care am vorbit vreo lună de zile. Am primit și eu multe semnale, că omorâți cultura etc. Niciun domeniu important nu va fi omorât. Măsurile sunt necesare pentru păstrarea finanțărilor europene”,  a precizat Lucian Romașcanu, pentru sursa citată.

Guvernul Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de reformă fiscală

Deși Guvernul  nu a fost prezentat public proiectul de Ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare, potrivit premierului Ciolacu, Executivul își va asuma răspunderea pe pachetul de reformă fiscală, după mai multe discuții în coaliția de guvernare.

„Am discutat cât se poate de onest toate aceste probleme. Avem nevoie ca prin aceste colectări la buget și reducerea cheltuielilor să putem asigura banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a României. Avem nevoie de fonduri să putem să susținem plata pensiilor și a salariilor. Toate aceste măsuri nu trebuie să afecteze veniturile populației”, declara, recent, Nicolae Ciucă, liderul PNL.

Guvernul Ciolacu a menționat că TVA nu se va modifica la alimente și medicamente, ci pentru alte bunuri și servicii, iar criteriile pentru eliminarea facilităților din IT, agricultură și IT vor suferi, de asemenea, modificări. În ceea ce privește sistemul bugetar, ar urma ca posturile de conducere neocupate să fie desființate, astfel încât instituțiile publice să primească un buget pentru salarii conform posturilor ocupate în mod real.

CITEȘTE ȘI:  Președintele Sindicatelor din Administrație: Propunerile de reducere a cheltuielilor bugetare sunt discriminatorii/Ordonanța Guvernului ar putea fi atacată la CCR

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii