Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Românul cu suspiciune de variola maimuței din Grecia are, de fapt, varicelă UPDATE Precizările Ministerului Sănătății

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 23 mai 2022

UPDATE  Ministerul Sănătății a confirmat informațiile privind cetățeanul român din Grecia, în cazul căruia a fost infirmat diagnosticul de variola maimuței. Conaționalul a fost deja externat din spital.

„În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătății prin discuții cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informați că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat. Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună și a fost externat”, a transmis luni, 23 mai, MS.

Știrea inițială

Primul caz suspect de variola maimuței din Grecia se infirmă. Pacientul, care este un cetățean român stabilit în Marea Britanie, are, de fapt, varicelă, potrivit testelor de laborator. 

Un turist în vârstă de 29 de ani a fost considerat primul caz suspect de variolă de maimuță din Grecia, fiind vorba despre un român. Însă testele de laborator efectuate la Spitalul Aticon și la un laborator special de la Universitatea din Salonic nu au detectat virusul, scrie presa locală. Dimpotrivă, două teste diferite efectuate din proba prelevată de la pacient au fost pozitive pentru varicelă.

Virusul varicelei conține variola sintetică, dar este diferit de virusul care provoacă variola maimuței. Organismul Naţional de Sănătate Publică (Eody) din Grecia a precizat că există o legătură între simptomele și apariția leziunilor cutanate cauzate de varicelă, variolă și variola maimuței.

„Varicela a fost eradicată din 1980, fiind o boală comună care provoacă aproximativ 4 milioane de boli infecțioase la copii. Există vaccinuri disponibile pentru varicelă”, a transmis instituția medicală.

Anterior, presa locală scria că românul era bine dispus și nu avea febră, dar avea o erupție cutanată generalizată și o erupție cutanată suspectă de a fi variola maimuței. El a fost internat în spital, alături de iubita lui. Cei doi cetățeni români, care locuiesc în Londra, se aflau în vacanță în Kefalonia.

Bărbatul a fost transportat într-o capsulă specială, la bordul unui avion C-130, de pe insula Kefalonia în Atena, capitala Greciei, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Partenera sa nu a prezentat simptome ale bolii.

Cazul suspect a alertat autoritățile, unii experți în sănătate au sugerat revenirea la portul obligatoriu al măștii sanitare, iar alții au insistat să fie impusă o perioadă de 21 de zile de carantină celor infectați, așa cum a anunțat Belgia deja.

DETALII AICI – Prima ţară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW