Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Românii vor putea merge la stomatolog după 15 mai / Cum vor funcționa de acum cabinetele?

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că după data de 15 mai se vor putea redeschide cabinetele stomatologice. Medicii stomatologi își vor putea relua astfel activitatea, dar cu respectarea unor măsuri suplimentare de protecție. 

„Pregătim, la nivel de Colegiu, perioada aceasta de după 15 mai privind chiar lărgirea ariei intervențiilor stomatologice și realizarea unui pachet de măsuri referitoare la recomandările pe care trebuie să le facem, la triajul epidemiologic al pacienților și bineînțeles la protecția acestora și a personalului medical în contextul infecției cu Covid-19. Măsurile privesc echiparea, dotarea, dar și manoperele care pot fi realizate”, a declarat Norina Forna, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Pachetul de măsuri urmează să fie aprobat marți și prezentat medicilor stomatologi.

Conform acesteia, toți pacienții care vin la cabinet vor fi triați și chestionați în legătură cu patologia pe care o au.

La intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura. De acum cei care vin la cabinet nu vor mai putea fi însoțiți de încă o persoană, excluzând cazul minorilor sau a persoanelor cu dizabilități.

În ceea ce privește protecția medicului, va trebui ca acesta să aibă echipament adecvat tipului de pacient pe care îl tratează.

„Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a exemplificat Norina Forna.

De asemenea, sala va trebui decontaminată între manopere. Medicul va trebui să aibă un echipament protector, viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul este covid pozitiv.

Pacienții care sunt diagnosticați cu Covid-19, dar asimptomatici vor fi dirijați către serviciile de primiri-urgențe de la spitalele regionale sau ale celor care au servicii specializate pentru astfel de pacienți.

Sursa foto: ASSMB

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW