Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Românii pot zbura direct de la București la New York, începând din 7 iunie 2024

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2023 Etichete: , ,

Compania aeriană low-cost HiSky anunță că, începând din data de 7 iunie 2024, românii pot zbura direct în Statele Unite, pe ruta București – New York. Biletele pentru această rută sunt deja disponibile de la 349 de euro pe sens.

„După 20 de ani, zborurile directe București – New York devin posibile alături de HiSky! Din 7 iunie 2024, vei putea zbura cu noi direct spre orașul visurilor – New York. Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă”, anunță compania HiSky pe pagina de Facebook.

Compania din Republica Moldova a primit în 12 decembrie autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii, astfel, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii.

„După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian. Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din Statele Unite”, a transmis operatorul aerian.

Aeronava, un Airbus A330, care conferă companiei capacitatea de a desfășura curse pe distanțe mari fără escală, a aterizat în această săptămână pe Aeroportul Henri Coandă din București. Aeronava a fost personalizată în culorile distinctive ale HiSky la o bază de întreținere din Irlanda și este înregistrată cu numărul YR-KID. Aceasta reprezintă prima aeronavă wide-body integrată în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanțe de peste 13.400 km.

Airbus A330-200 se numără printre cele mai căutate modele wide-body și este inclus în flotele unora dintre cei mai prestigioși operatori aerieni la nivel mondial. Datorită unei eficiențe operaționale remarcabile de 99,4% și sistemului avansat de comandă fly-by-wire, această aeronavă modernă și eficientă este recunoscută în special pentru fiabilitatea și performanțele sale, fiind preferată în special pentru călătoriile de lungă durată.

 

Foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW