Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 8,10% pe an

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2022 Etichete: , ,

Începând de luni, 3 octombrie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%, a anunțat Ministerul Finanțelor. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 03 – 25 octombrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 03 – 26 octombrie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 03 – 25 octombrie 2022 în mediul urban și 03 – 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Ministerul de stat emite lunar titluri de stat sub forma certificatelor de trezorerie și a obligațiunilor de stat în scopul finanțării deficitului bugetar și refinanțării datoriei publice.

Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că suma investită și veniturile provenind din dobânzi sunt garantate integral de stat, iar sumele câștigate nu sunt impozitate.

Dobânda este anuală și se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW