Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Românii pot investi în noi titluri de stat TEZAUR

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 august 2022

Începând de luni, 8 august, românii pot investi în noi titluri de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%, a anunțat Ministerul Finanțelor

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate exclusiv de persoane fizice, din orice sucursală a Trezoreriei Statului sau a Poștei Române, până pe 29 august în mediul urban sau 26 în mediul rural din subunitățile poștale ale Poștei Române.

Mai mult, acestea se pot cumpăra și online, până pe 26 august, de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV). Puteți consulta aici procesul de cumpărare online.

Toate veniturile obținute în urma investirii în titlurile de stat Tezaur sunt neimpozitabile.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Trebuie menționat că investitorii care cumpără titluri de stat în emisiunea august 2022, dar se răzgândesc, pot anula subscrierea doar până pe 29 august, adică finalul perioadei de subscriere.

Ministerul de stat emite lunar titluri de stat sub forma certificatelor de trezorerie și a obligațiunilor de stat în scopul finanțării deficitului bugetar și refinanțării datoriei publice.  În emisiunea iulie 2022 dobânzile anuale au fost de 8,25% pentru investițiile cu maturitate de 1 ani și de 8,60% pentru cele cu maturitate de 3 ani.

Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că suma investită și veniturile provenind din dobânzi sunt garantate integral de stat, iar sumele câștigate nu sunt impozitate.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW