Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Românii din străinătate își pot schimba actele de identitate fără să mai vină în țară. Procedura se aplică de la 1 aprilie

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 29 martie 2023 Etichete: , , , ,

Românii care locuiesc în străinătate vor  obţine mai ușor actele de identitate, fără a mai veni în ţară. Pot trimite o procură specială autentificată la misiunile diplomatice ori oficiile consulare de carieră ale României din statul respectiv, de la 1 aprilie ac.

Mai exact, este vorba despre o procură specială care trebuie să conțină, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost întocmită, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi / sau ridicarea actului de identitate, precum şi motivul solicitării actului de identitate (expirare, schimbarea domiciliului, pierdere, etc.).

Aceasta trebuie autentificată la misiuniea diplomatică ori oficiul consular al României din statul respectiv se va prezenta în original de către persoana împuternicită împreună cu certificatul/actele de stare civilă și actul de proprietate, în cazul în care este vorba despre schimbarea domiciliului, transmite Direcția Generală de Evidență a Persoanelor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW