Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Românii căzuți la datorie în urma atentatelor din Afganistan vor fi repatriați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , ,

Trupurile neînsuflețite ale românilor care au fost victime ale atentatelor din Afganistan vor fi repatriate, marți. Cei doi eroi au fost decorați post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, de către Klaus Iohannis.

„Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni”, se arată într-un comunicat al MAPN.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

sursa foto: Inquam Photos/Costin Dinca

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW