Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Românii care se testează în Bulgaria pentru a trece spre Grecia şi care sunt confirmaţi cu COVID-19 pot fi plasaţi în carantină sau auto-izolare în Bulgaria

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că românii care aleg să se testeze pentru infecția cu coronavirus în Bulgaria, pentru a folosi testul ca să intre în Grecia, intră sub incidența legislației bulgare și dacă sunt confirmați cu virusul ar putea fi plasați în carantină sau auto-izolare în Bulgaria.

„În continuarea demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe pe lângă autorităţile elene privind situaţia cetăţenilor români care îşi petrec vacanţa sau care intenţionează să îşi petreacă vacanţa în perioada următoare în Republica Elenă, MAE precizează că acest subiect a fost abordat şi în cadrul unei discuţii pe care ambasadorul României la Atena a avut-o în cursul zilei de ieri cu ministrul de externe elen. În cadrul dialogului cu partea elenă, ambasadorul român a subliniat importanţa unei comunicări transparente a măsurilor adoptate de către autorităţile elene în contextul pandemiei de COVID-19 şi, implicit, asigurarea unei predictibilităţi a adoptării şi implementării acestora, astfel încât cetăţenii români să îşi poată organiza, în cunoştinţă de cauză, eventualele sejururi turistice în Grecia, cu înţelegerea abordării epidemiologice generate de actuala pandemie şi a măsurilor necesare pentru a preveni inclusiv contaminarea turiştilor străini”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis joi News.ro.

Potrivit sursei citate, acest demers recent efectuat la nivel de ambasador vine în completarea celor anterioare întreprinse, inclusiv la nivel de ministru de externe, atât cu privire la asigurarea unor condiţii optime privind intrarea în Republica Elenă pe cale rutieră, prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas, cât şi cu privire la efectuarea procedurilor de testare la intrarea în Republica Elenă.

„Referitor la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând cu data de 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective”, arată sursa citată.

Cu privire la cetăţenii români care aleg să efectueze testele moleculare pentru infecţia cu COVID-19 în Bulgaria în vederea folosirii acestora pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene pe cale rutieră prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas, MAE subliniază că aceste persoane vor fi sub incidenţa prevederilor legislaţiei bulgare în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astfel, cetăţenii români care în urma acestor testări sunt confirmaţi cu COVID-19 sunt supuşi măsurilor aplicabile pe teritoriul acestui stat, inclusiv plasare în carantină sau auto-izolare. În context, MAE reaminteşte că, la intrarea în Bulgaria, cetăţenii români completează o declaraţie prin care atestă că se obligă să respecte măsurile dispuse prin ordinele Ministrului Sănătăţii, îşi asumă riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 şi călătoresc pe propriul risc. Varianta bilingvă (română/bulgară) a declaraţiei se regăseşte pe pagina de internet a MAE https://www.mae.ro/node/51904”, conform sursei menţionate.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 96338 more Info to that Topic: mainnews.ro/romanii-care-se-testeaza-in-bulgaria-pentru-a-trece-spre-grecia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW