Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Românii ar putea primi măști de protecție gratis acordate de stat până la 15 mai

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , ,

PSD și Pro România au depus, joi, un proiect de lege care obligă statul să acorde gratuit un set de 30 de măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 mai.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, Ministerul Sănătății, prin Unifarm SA., să dispună achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni și din import.

Totodată, inițiativa legislativă prevede ca fondurile pentru acordarea măștilor să fie asigurate de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA.

Ce prevede proiectul de lege:

  • Acordarea gratuită a unui set de 30 de măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.
  • Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.
  • Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit.

Proiectul de lege este semnat de parlamentarii PSD și Pro România și urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, în regim de urgență.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW