Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


România vrea să extindă cooperarea cu Israel în domeniul Apărării / Vasile Dîncu, întâlnire cu Benjamin Gantz

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, s-a întâlnit miercuri, 14 septembrie, cu omologul israelian, Benjamin Gantz, la Tel Aviv, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Ministrul Apărării se află într-o vizită oficială în Israel până pe 16 septembrie.

Am agreat cu domnul ministru Gantz că ne bucurăm de o foarte bună colaborare pe palierul instruirii în comun, dar care poate fi și mai mult consolidată prin abordarea unor noi domenii precum cercetare-dezvoltare, inclusiv tehnologii emergente și disruptive, inteligență artificială sau medicină militară”, a declarat Vasile Dîncu, citat în comunicatul transmis de MApN.

Cei doi oficiali au discutat pe tema evoluțiilor de securitate din zona Mării Negre, iar Vasile Dîncu a punctat că Israel este un partener strategic al României în regiunea Orientului Mijlociu.

De asemenea, ministrul apărării naționale a evidențiat experiența relevantă a Israelului în ceea ce privește reziliența întregii societăți, având in vedere provocările tot mai complexe ce definesc mediul de securitate actual”, potrivit sursei citate.

Dîncu și Gantz au mai menționat că România și Israel pot colabora în „potențiale proiecte” în domeniul „dezvoltării de capabilități, dar și noile tehnologii”.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW