Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


România va trimite medici și echipamente în Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis a anunțat trimiterea în Republica Moldova de ajutor în lupta cu COVID-19, constând în cadre medicale, medicamente și echipamente sanitare de protecție.

Decizia vine în sprijinul românilor din Republica Moldova, stat în care autoritățile au mari dificultăți în a gestiona epidemia.

„În fine, a treia temă pe care am discutat-o se referă la un ajutor pentru cetățenii Republicii Moldova. În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie.”, a spus Klaus Iohannis.

Până luni, în Republica Moldova s-au înregistrat 3.408 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, din care 101 persoane au decedat.

Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW