Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


România va sparge borna de 1.000 km de autostradă și drum expres

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 august 2023

Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres a României va depăși borna de 1.000 km odată cu inaugurarea lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,5 km), parte a Autostrăzii Transilvania. Aflat miercuri într-o vizită pe mai multe șantiere din vestul țării, în timpul căreia s-a deplasat cu elicopterul, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest lucru ar urma să se întâmple în luna septembrie, cu circa un an întârziere față de termenul inițial. 

Contractul pentru autostrada Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost încheiat în septembrie 2020, termenul de finalizare fiind de 2 ani (6 luni proiectare + 18 luni execuția). În pofida problemelor inițiale, firma Nurol a crescut mobilizarea treptat mobilizarea în teren, reușind să se apropie de final.

Cu toate că, potrivit estimărilor Asociației Pro Infrastructură, drumul de mare viteză ar putea fi gata de deschidere în această lună, în condițiile în care nu au mai rămas de definitivat decât câteva detalii, acesta nu va putea fi deschis mai devreme de luna septembrie, așa cum a anunțat ministrul Sorin Grindeanu, din cauza întârzierilor cu realizarea descărcării provizorii a traficului, generate de CNAIR.

„Stadiul fizic al lucrărilor este de 95% și ne arată seriozitatea constructorului. Dacă și condițiile meteorologice vor permite, există posibilitatea ca luna viitoare să puteam circula în regim de autostradă pe această secțiune”, a transmis Grindeanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW