Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


România va repatria alți nouă cetățeni din Italia/ Aceștia vor intra în carantină într-o locație din București

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că în cursul zilei va repatria încă nouă cetățeni români din Italia, după ce, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, opt români au fost readuși în România.

„Astăzi, 14 martie, alți 9 cetățeni români vor fi readuși în țară, ca urmare a eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și altor autorități relevante. Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turiști sau pentru intervenții medicale și au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”, anunță MAE.

Potrivit sursei citate, la sosirea în țară, cei nouă români vor fi preluați de către DSP și plasați în carantină într-o unitate din București.

„Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate”, mai explică MAE.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW