Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


România va primi 56 de milioane de euro în plus de la Comisia Europeană

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021 Etichete: , ,

Comisia Europeană a aprobat luni, 4 octombrie, acordarea unor resurse suplimentare în valoare de două miliarde de euro pentru Italia, Spania, Luxemburg şi România. Țara noastră va primi 56 milioane de euro în plus.

Comisia Europeană anunță, într-un comunicat de presă, că au fost modificate mai multe programe operaţionale (PO) astfel: două din Fondul european de dezvoltare regională, unul din Fondul social european (FSE) şi unul din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, din cadrul Asistenţei de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU).

Italia va primi în total 1,2 miliarde de euro. 761 milioane de euro vor fi folosite pentru achiziția a 68 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului. În regiunile sudice, autoritățile vor folosi 374 milioane euro pentru noi angajări în domeniul sănătății și vor acoperi costurile orelor suplimentare lucrate de cadrele medicale care activează deja în sistem.

Spania va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane de euro pentru a furniza, între altele, capital de lucru celor mai afectate întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), dar și pentru a consolida sănătatea, serviciile sociale și investițiile în infrastructura de bază pentru cetățeni, inclusiv în sectoarele sănătății și educației.

Luxemburgul va primi 69 de milioane de euro în plus, pentru a sprijini testarea pe scară largă și achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

În România, 56 milioane de euro vor fi investite pentru a oferi sprijin material pentru grupurile dezavantajate, precum mese calde, asistenţă pentru copiii defavorizaţi sub formă de rechizite şcolare precum şi asistenţă pentru mamele dezavantajate prin trusouri pentru nou-născuţi.

REACT-EU este o iniţiativă care continuă şi extinde măsurile de reacţie la criză şi de redresare în urma crizei provocate de coronavirus.

Foto: Inquam Photos/Alberto Grosescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW