Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


România va primi 33 de miliarde de euro din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , ,

România va primi 33 de miliarde de euro din cei 750 de miliarde de euro prevăzuți în Planul de redresare propus miercuri de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de coronavirus, conform europarlamentarului Siegfried Mureșan.

Acesta a anunțat pe Facebook că cele 33 de miliarde de euro pe care le va primi țara noastră vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase.

„Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni”, a anunțat Siegfried Mureșan.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a anunțat că România va primi, conform propunerii Comisiei Europene, numai prin fondul de redresare economică Next Generation EU, adoptat miercuri de Comisie, sumade 31,206 miliarde de euro.

19,62 de miliarde sunt sub formă de granturi și 11,58 de miliarde sub formă de împrumuturi, a mai spus ea.

Potrivit sursei citate, România este, ca total alocat, a șasea țară din Uniunea Europeană, după Italia (172), Spania (140), Polonia (64), Franța (39) și Grecia (32). Germania va primi 28 de miliarde, iar Ungaria 15 miliarde.

„România va primi, conform propunerii Comisiei Europene, numai prin fondul de redresare economică Next Generation EU, adoptat astăzi de Comisia Europeană, un total de 31,206 miliarde de euro. 19,62 de miliarde sunt sub formă de granturi și 11,58 de miliarde sub formă de împrumuturi. România este, ca total alocat, a șasea țară din Uniunea Europeană, după Italia (172), Spania (140), Polonia (64), Franța (39) și Grecia (32). Germania va primi 28 de miliarde, iar Ungaria 15”, a scris Vălean pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW