Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


România va pregăti paramedici ucraineni în cadrul programului de asistență NATO

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , , ,

România și-a asumat, în cadrul NATO, un acord de pregătire a paramedicilor ucraineni care include și medicină tactică de intervenție în timp de război, au anunțat luni, 24 octombrie, reprezentanții Guvernului.

La solicitarea de asistență internațională a Ucrainei privind consolidarea rezilienței naționale în domeniul sănătății publice, Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre NATO (EADRCC), împreună cu statul român, au dezvoltat un proiect ce presupune pregătirea a 197 salvatori ucraineni din cadrul sistemului național pentru situații de urgență.

„Este o nouă contribuție importantă a României pentru sprijinirea Ucrainei în elementele cele mai importante și necesare în cadrul războiului neprovocat de agresiune purtat de Rusia pe teritoriul ucrainean. Susținerea României o acordăm în modul cel mai direct și oportun și vizează salvatorii de toate categoriile care trebuie să intervină atât la distanță, în spatele frontului, în regiunile lovite de la distanță de lovituri aeriene ruse cât și în linia întâi, acolo unde salvatorii se confruntă cu o gamă de răni și suferințe specifice perioadelor de război și confruntărilor directe cu arme convenționale de infanterie și artilerie. O dată în plus, România își respectă angajamentele și în cadrul Alianței”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Conform acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanții DSU/MAI și EADRCC, va fi asigurată instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază și medicină tactică, precum și cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 euro, fonduri asigurate de NATO. România va asigura gratuit pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureș  și Oradea.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW