Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


România va asigura cetățenilor Republicii Moldova vaccin împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2020

România va trimite în Republica Moldova o parte din cantitatea de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat deputatul PNL Viorel Badea, în urma unei discuții cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru. 

Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății care vor lega cele două maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună. Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare”, a transmis deputatul Viorel Badea.

Viorel Badea, președintele PNL Diaspora:

”Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o…

Publicată de PNL Diaspora Republica Moldova pe Luni, 23 noiembrie 2020

România va primi 1.290.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din prima tranșă comandată de Comisia Europeană. Primii care care vor beneficia de vaccin sunt angajații din domeniul sănătății, cei din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie esențiale bunei funcționări a societății.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW