Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


România urmează să vândă aproximativ 1 milion de doze din vaccinul Pfizer în Danemarca / Premierul: Ținta campaniei a fost atinsă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2021

Premierul Florin Cîțu susține că este mulțumit de campania de vaccinare, deși țintele înaintate în ultimele luni de autorități nu au fost atinse, iar România se pregătește să vândă aproximativ 1 milion de doze Pfizer în Danemarca.

Am atins cea mai mare ţintă. Ştiţi că ieri(n.r. duminică) în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței coaliției de la Guvernare.

Premierul a anunțat că România urmează să vândă aproximativ un milion de doze din vaccinul produs de Pfizer în Danemarca.

Avem contacte cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri(…)Când a fost făcută strategia pentru Uniunea Europeană, toate ţările au avut aceeaşi strategie, s-a contractat mai mult pentru că trebuia să ajungem şi în acest moment în care vindem în alte ţări, şi strategia este să vindem la preţul de achiziţie”, a precizat premierul.

Până luni, în România s-au vaccinat 4,7 milioane de persoane, în vreme ce specialiștii au arătat că pentru atingerea imunității de masă este nevoie ca 60-70% din totalul populației să fie vaccinată. Oficialii guvernamentali, în frunte cu Florin Cîțu, și-au asumat imunizarea prin vaccin, până la finalul lunii septembrie, a cel puțin 10 milioane de persoane, un obiectiv care, foarte probabil, nu va fi atins, ținând cont de actualul ritm de vaccinare – aproximativ 8.000 de persoane nou imunizate în 24 de ore.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW